„Põhjalike renoveerimistööde tulemusena on loodud unikaalne ja põnev keskkond ajaloohuvilistele, õpilastele ja turistidele. Kindlasti saavad nii Kiek in de Kök kui ka legendaarsed ja Euroopas ainulaadsed salakäigud üheks turismimagnetiks,“ märkis Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen.

Tallinna Linnamuuseumi meeskonna ühistööna on valminud Kiek in de Köki ja bastionikäikude uus ekspositsioon „Ajarännak. Tallinn 1219-2219” pakub nii elamusi, teadmisi kui meelelahutust.

Uuenenud Kiek in de Köki 1. ja 2. korrus võõrustavad ajutisi näitusi, 3. korruse väljapanek „Kindel linn“ annab ülevaate Tallinna kindlustustest läbi sajandite ning kuritegudest ja karistustest vanas Tallinnas. 4. korruse väljapanek „Tallinn sõdades“ tutvustab aga linnaga seotud tähtsamaid sõdasid ja merelahinguid, aga ka omaaegseid epideemiaid ja näljahädasid. 5. korruse unikaalses relvakambris saavad huvilised tutvuda relvakogu väljapanekuga ja proovida kätt laskesimulaatoril. Ainulaadsed vaated Toompeale, all-linnale ja sadamale avanevad torni 6. korruse kohvikus, mida kroonib hiiglaslik, lakke kinnitatud kuul-ajamõõtja.

Tornist bastionikäikudesse viiv uus tunnel on ääristatud ajasammastega, mis tutvustavad eri ajaarvamisi. Kiek in de Köki ja bastionikäikude uue väljapaneku kujundasid Leonardo Meigas ja Ivari Männi.