Kolm Robinson tüüpi helikopterit paiknevad Tartu Ülenurme lennuväljal, õhuoperatsioonide planeerimis-ja juhtimiskeskus Kuperjanovi pataljonis Võrus, teatas Delfile kaitsejõudude peastaap.

Helikopterite ülesandeks on osaleda vastutegevuses ja toetada Scoutspataljoni luure, tuletoetuse ja vaatluste alal. Kopterid jälgivad üksuste liikumist, vaatlevad positsioone ja teevad aktiivset lahingluuret nii päeval kui öösel.

Scoutspataljoni jaoks on oluline harjutada tuletoetuse tellimise protseduure välismissioonidel osalemiseks. ?Lahinguolukorras on protseduuridest kinnipidamine väga oluline, Scoutspataljon peab oskama oma informatsiooni vastase, maastiku ja lähenemissuundade kohta protseduuride kohaselt edastada,? ütles Õhuväe staabiülem major Rauno Sirk.

Lisaks Scoutspataljoni toetuslendudele kasutavad koptereid õppuse hindajad, kes jälgivad jalaväepataljoni tegevust ja annavad hinnanguid nende positsioonide maskeerimisele ning liikumisele lahinguolukorras.

Kopterid jälgivad Kevadtormi piirkonnas ka tuleohutust. Õhuvägi lõpetab lennud 23. mai õhtul, kui Kevadtormi aktiivne lahingufaas lõpeb.

Kevadtormi eesmärgiks on ühe jalaväepataljoni kokkuharjutamine. Õppusel osalevad üksused pea kõigist maaväe väljaõppekeskustest, esmakordselt võtavad sel aastal Kevadtormist osa Suurtükiväegrupp ja Läti Jalaväepataljoni staap. Õppusel osaleb ligi 2500 kaitseväelast.