Kell üheksa hommikul alustati Kirde kaitseringkonnas Kevadtormil korraldatavat õppekogunemist formeerimisega, mida korraldasid kaitseliitlased, teatas kaitseväe peastaap.

„Meie formeerimispunkt koosneb Harju maleva vabatahtlikest kaitseliitlastest, kes on tulnud samuti reservõppekogunemisele, formeerijatena. Oleme koos teiste malevatega kohal juba eilsest, lõpetasime ettevalmistusega umbes kell kümme õhtul ja täna võtame reservväelasi vastu. Kui enamuse reservväelaste jaoks hakkab õppus pihta täna, siis meil algab õppus päev varem,“ ütles Harju maleva formeerimiskeskuse ülem kapten Anu Pahka.

Täna saavad reservväelased kätte varustuse ja majutatakse. Väljaõppega alustatakse juba samal õhtul, et tutvustada väeosas ja õppusel kehtivat korda. Edasises väljaõppes tuletatakse meelde varem õpitut, relvastust, taktikat, tegutsemist kaitseväe tehnikaga ja koostegevusõppes ning lahingufaasis rakendatakse kõike reaalselt maastikul.

„Kui kutse talvel tuli oli tunne, et peab kohe lumehange roomama minema aga siis vaatasin, et mai kuupäev, et ilmad soojad ja lahe. Ajateenistuses olin 2004-2005, oli äge, millegi üle kurta ei saa. Ma ei tea, mis täpselt õppusel toimuma hakkab, aga kujutan ette, et aeg niisama lörri ei lähe,“ ütles autojuht-sidemees Riho Volk, kes on igapäevaselt Elionis tööl.

Täna oodatakse õppekogunemisele üle neljasaja reservväalase. Järgmisel nädalal saabub õppusele veel üle tuhande reservväelase. Kokku osaleb Kevadtormil üle 4000 ajateenija, reservväelase, kaitseliitlase, kaadrikaitseväelase ja ametniku.