"Üksused hakkavad liikuma kolonnides. Ma palun kõigil liiklejatel olla tähelepanelik, sest tegemist on suuremate masinatega, mille juhtidel on väiksem vaateväli," ütles "Kevadtormi" üldjuht, kindralmajor Indrek Sirel.

Kaitsevägi juhib tähelepanu, et kõige suurema koormusega liiklemise päev on homme, mil 1. jalaväebrigaadi üksused liiguvad "Kevadtormi" õppelahingute alale, mis asub Ida-Virumaal.

Kokku läheb teele üle 40 kolonni, igas kolonnis kuni 30 sõidukit. Maanteel liiguvad kolonnid kiirusega kuni 70 km/h, sõidukite vahe on ligi 100 meetrit. Peamiselt liiguvad sõidukid Tallinna-Narva maantee Läsna ja Kohtla-Järve vahelisel lõigul ajavahemikus kella 5.30–22. Rakvere lähedal reguleerib suurematel ristmikutel liiklust sõjaväepolitsei.

Kolonnid võivad häirida sujuvat liiklust, mistõttu loodab kaitsevägi autojuhtide mõistvale suhtumisele. Kaitsevägi meenutab, et järsk pidurdamine raskesõidu ees võib kaasa tuua liiklusõnnetuse, mistõttu tuleks kolonnide läheduses liigeldes olla tähelepanelik.

Esmaspäeval alanud õppusel "Kevadtorm" osaleb kokku üle 9000 kaitseväelase enam kui 10 erinevast riigist. Õppusesse panustavad nii maa-, õhu- kui ka merevägi.

Õppusele on kaasatud 1. jalaväebrigaad, 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus ning teised kaitseväe ja Kaitseliidu üksused. Kevadtormil osalevad ka NATO lahingugrupi ning õppuste ajaks Eestisse saabunud liitlas- ja partnerriikide kaitseväelased.

29. aprillist kuni 17. maini kestva kaitseväe õppuse "Kevadtorm 2019" põhiraskus langeb eelkõige Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnale, kuid puudutab ka Harju ja Jõgeva maakondi. Õppuse põhitegevus toimub Alutaguse, Lüganuse, Jõhvi, Toila, Vinni ja Viru-Nigula valla ning Kohtla-Järve, Sillamäe ja Narva-Jõesuu linna territooriumitel.