Kaitselahingule eelnes 2. jalaväebrigaadi kolm päeva kestnud viivituslahing, mille eesmärk oli aeglustada vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi pealetungi ning võita aega kaitsepositsioonide ettevalmistamiseks Kastmekodu-Kadaja-Linajärve kaitseliinil.
Õppuse mängukeskuse ülema kolonel Vahur Murulaidi sõnul said 2. jalaväebrigaadi ajateenijad neile antud ülesandega hästi hakkama. "2. jalaväebrigaad suutis edukalt viivituslahingutega vastase tempot aeglustada ning jätkab tänasest kaitselahingute pidamist," ütles kolonel Murulaid.

Kevadtormi hindamisfaas algas 13. mail, kui vastast mängiv 1. jalaväebrigaad koos liitlasüksustega 2. jalaväebrigaadi positsioone ründama asus. Õppusel hinnatavateks üksusteks on kaks 2. jalaväebrigaadi jalaväepataljoni. 2. jalaväebrigaadi alluvuses tegutsevad lisaks kahele jalaväepataljonile veel pioneerid, suurtükiväelased, õhutõrjujad, luurajad, tankitõrjujad ja Kanada erialaspetsialistide meeskond.

Vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi koosseisus tegutseb Balti riikide ühine ja NATO kiirreageerimisjõudude NRF-16 koosseisu kuuluv Balti pataljon, kuhu lisaks Scoutspataljoni kahele jalaväekompaniile kuuluvad Läti ja Leedu jalaväekompaniid. Lisaks on brigaadile allutatud Ühendriikide, Ühendkuningriigi, Saksamaa ning Hollandi kompaniisuurused üksused, Poola rühmasuurune jalaväeüksus ning Leedu Kalevi jalaväepataljoni alluvuses tegutsev Leedu ajateenijate jalaväekompanii. Samuti tegutsevad õppusel Soome ja Belgia staabiohvitserid ning Ukraina ohvitser vaatlejana.
Õhust toetavad ajateenijaid eestlaste helikopterid Robinson R-44, õppereaktiivlennukid L-39, Ühendkuningriigi hävituslennukid Eurofighter Typhoon ja Portugali hävituslennukid F16 ning vastutegevust teevad Ameerika Ühendriikide hävituslennukid F15C ning Poola ründelennukid Su-22,

Õppus Kevadtorm kestab Lõuna- ja Kagu-Eestis 20. maini, pidulik lõpurivistus peetakse 19. mail Ridali lennuväljal.