Kaitseväe iga-aastane suurim maaväeõppus Kevadtorm algab 2. mail ning kestab 20. maini Lõuna kaitseringkonna vastutusalas, teatas BNS.

Õppusel osalevad kutselised kaitseväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased ja ka välisriikide esindajad. Kokku osaleb õppusel umbes 4500 kaitseväelast, ligi poole neist moodustavad teenistust lõpetavad ajateenijad, kelle jaoks on Kevadtorm küpsuseksamiks. Vastutegevust teevad Scouts-pataljoni, Kaitseliidu ja Läti kaitseväe võitlejad.

Õppusel harjutatakse staapidevahelisi operatsioonide planeerimis- ja juhtimisprotseduure ning 1. jalaväebrigaadi üksuste koostööd põhilahinguliikides ja lahingutegevuse üleminekuetappides.

Peamiselt leiab õppus aset Põlva maakonnas Haaslava ja Ahja (6.-12. mai) ning Kõlleste ja Vastse-Kuuste (14.-19. mai) vallas. Õppuse alasse jäävad ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja Põlva vald. Üks pataljon koguneb Rannu ja Rõngu vallas Võrtsjärve ääres ning liigub sealt õppusealale.

Tänavu üheksandat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas: 2003. aastal peeti Kevadtormi Lääne-Virumaal, 2004 Ida-Virumaal, 2005 Valga- ja Võrumaal, 2006 Ida-Virumaa ja Jõgeva maakonnas, 2007 Tartu- ja Põlvamaal, 2008 Lääne- ja Ida-Virumaal, 2009 Lääne- ja Ida-Virumaal ja Jõgevamaal ning 2010. aastal Pärnu- ja Viljandi maakonnas.