Ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni üksused peavad näitama oma oskusi viivitus- ja kaitselahingus ning rünnakul koondüksuse vastu, kuhu kuuluvad lisaks Scoutspataljoni võitlejatele ka Vahi- ja Sidepataljoni üksused, teatas kaitsejõudude peastaabi teavitusteenistus.

“Sel aastal hindame üksusi esmakordselt täies ulatuses NATO standardite ja metoodika järgi,” ütles hindajate grupi mentor kapten Veiko Palm. “Rakendame meie ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni hindamisel samasugust metoodikat kui näiteks Suurbritannia ja Saksamaa kasutavad oma jalaväepataljonide puhul.”

20.-23. maini kestval õppuse etapil on kaasatud erinev lahingutehnika, sealhulgas haubitsad, miinipildujad ja soomukid.

Esmakordselt õppusel osaleva Suurtükiväegrupi 155-mm haubitsapatarei ülesandeks on allüksuste toetamine rasketulega ja koostöö harjutamine teiste jalaväebrigaadi üksustega.

Õppuse vastutegevusse on kaasatud õhuväe kopterid. Koptereid kasutavad ka õppuse hindajad, kes jälgivad õhust pataljoni allüksuste positsioonide maskeerimist ja lahingtegevust.

Kaitseväe suurimat õppust Kevadtorm korraldatakse sel aastal viiendat korda . Õppuse eesmärgiks on ühe jalaväepataljoni kokkuharjutamine. Õppuste intensiivseim osa toimub Ahja, Mooste ja Vastse-Kuuste valdades Põlvamaal.

Õppusel osalevad üksused kõigist maaväe väljaõppekeskustest, esmakordselt võtavad sel aastal Kevadtormist osa Suurtükiväegrupp ja Läti Jalaväepataljoni staap. Kokku osaleb õppusel osaleb ligi 2500 kaiteväelast.

Varasematel aastatel on õppust läbi viidud Lääne-ja Ida-Viru, Valga, Võru ja Jõgeva maakondades.