"Õppuse senine käik on olnud ladus. Meeste moraal on olnud hea, nii reservväelastel kui ajateenijatel," ütles õppuse üldjuht kolonel Indrek Sirel. "See annab mulle kindluse, et me oleme võimelised täitma kõik õppuse eesmärgid."

Kümnenda Kevadtormi kolmandas etapis ehk hindamisfaasis läbivad ajateenijatest, reservväelastest ja kaitseliitlastest moodustatud allüksused põhilised maaväe lahinguliigid - viivituse, kaitse ja rünnaku. Vastast etendavad õppusel elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon, kes tegutseb koos neile allutatud Läti kaitseväe jalaväekompaniiga ja Leedu kaitseväe luurerühmaga.

Õppuse Kevadtorm hindamisfaasi õppelahingud kestavad reedeni.

Ajateenijate ja reservväelaste koostegevust treeniv õppus Kevadtorm algas 3. mail. Esimese etapi käigus harjutasid üksused ümberpaiknemist, teises etapis erinevate üksuste ja väeliikide koostegevust. Õppuse tegevus toimub 3.-11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere valdades.

Teises pooles laieneb tegevusala Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile. Aasta suurima õppuse Kevadtorm 2012 viimasel päeval, 19. mail toimub lõpurivistus Rakvere linnaväljakul.