“Alustame hommikul kell kaheksa ning lõpetame kell 18. Lahedate perede ustele on koputama minemas üle 130 Tallinna ja Tartu tudengi,” sõnas Kevadkoputus 2011 eestvedaja Katrin Kiviselg.

Annetusi kogutakse Konstantin Živetjevile, kes sattus eelmise aasta aprillis õnnetusse, kui läks oma sõpra Pirita jõel uppumisest päästma. Kostja on olnud aasta koomas, kuid ta avab ja sulgeb silmi ning reageerib ümbritsevale. Tänaseks on ta suutnud köhatades hakata välja ütlema paari sõna. Paljude toredate inimeste abiga on Kostja viibinud kaks kuud ravil Saksamaal. Kevadkoputus 2011 käigus kogutud annetuste eest ostetakse Kostjale spetsiaalne ratastool ja tõstuk, mis aitab teda paremini voodis liigutada.

„Kostja köitis meie tähelepanu oma heatahtlikkuse, intelligentsuse, tahtejõulisuse ja sportlikkusega,“ kommenteeris Kiviselg Kostja abistamist ning lisas: „esimest aastat Ameerikasse minevatele tudengitele on see ka esimene reaalne kogemus ukselt uksele müügist ning teistele võimalus ennast taaskord proovile panna ja oma oskusi parimal viisil ära kasutades head teha.“

Heategevusaktsioon toimub viiendat aastat. Eelmistel aastatel on kogutud raha näiteks lastekodulaste õpingute toetamiseks kõrgkoolis ja Tallinna Laste Turvakeskuse muusikaklassi sisustamiseks. Eelmisel aastal koguti 9 tunniga 128 000 krooni ning 2009. aastal 170 000 krooni. Suurim ühe isiku poolt kogutud summa on 6742 krooni, mis tähendas suhtlemist 67 inimesega, kellest annetas 54. Southwesterni noorte heategevus paistab teiste heategevusaktsioonide seast silma ukselt uksele käimise meetodi poolest.