Nagu teada murdus Emajõe ületamisel õlekõrs ning viisk kukkus vette. Ning lõpuks läks ka põis naerust lõhki, arutles Hõbemägi Kuku raadio saates “Keskpäevatund” uue ja palju vastuolulisi ütlemisi kaasa toonud koalitsiooni teemadel.

Uue koalitsiooni kokkulepete seas tekitas saatekülalistes kriitikat esile uue koalitsiooni kokkulepped võimalike maksutõusude osas.

Ärimees Rein Kilk selgitas, et maksusüsteem on riigile üldiselt vahendiks, millega teadlikult kujundatakse ettevõtluskeskkonda. Praegune valitsus teeb neid otsuseid aga kiirustades, et saada “kuskilt ruttu raha” ning seetõttu, et uus koalitsioonipartner on võtnud nõuks selliste otsuste tegemist nõuda.

Ka saates osalenud ettevõtja Heldur Meerits rõhutas, et kuigi Reformierakonnale meeldib rääkide madalatest maksudest on maksukoormus nende valitsusajal reaalselt ikkagi tõusnud.

Kilgi sõnul on Eesti majanduse üheks peamiseks probleemiks see, et ühiskonnas ei osata vahepeal saabunud odava laenuraha lummusest väljuda ning loomulikku olukorda naasta. Tulevikuplaanid on aga kõik tehtud arvestusega, et suured summad on ka edaspidi vabalt saadaval — justkui võiks minna igal aastal telesaatesse ja iga kord tulla tagasi sealt miljonivõiduga.

Hõbemägi tuletas meelde ka Eesti Panga hoiatusi, et praegune pensionisüsteem ei ole jätkusuutlik. “Kuid poliitikud väldivad seda teemat nagu katku,” nentis saatejuht ja lisas, et paraku ei saa selle küsimusega tegelemist vältida, sest muidu on edasiliikumine võimatu. “See pole ainult Eesti probleem, see on kõigi heaoluriikide probleem.”

Kilk juhtis seepeale tähelepanu ka peaminister Andrus Ansipi väitele, et viimane pensione kärpivasse valitsusse kuuluda ei kavatse. Kuid Ansipi lubas kunagi ka, et tema negatiivset lisaeelarvet tegevasse valitsusse ei kuulu, nentis Kilk.