Maamaksu kaotamise vaidluses on väga tõsiseid nii poolt- kui vastuargumente, tõdes ajakirjanik Ainar Ruussaar. Vastuargumentideks on tema sõnul see, et maamaks moodustab väga olulise osa omavalitsuste tulubaasist, samuti see, et omavalitsus peab korras hoidma ka kodu juurde viivad taristud.

Ruussaar lisas, et maamaksu peavad maksma ka näiteks staadionid, mis asuvad linna maal ja selle maamaksu maksavad kinni sellel staadionil trenni tegevate laste vanemad.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi sõnul tuleb maamaksu kaotamist kodualuselt maalt vaadata pika kangina, millega üritakse nõrgestada Keskerakonna positsiooni Tallinnas ja tugevdada IRL positsioone.

Ettevõtja Rein Kilk meenutas maksumaksjate liidu juhi Lasse Lehise Kuku raadio saates „Maksumaksja“ öeldut, et maamaks on tegelikult pärit Marxi ja Engelsi „Kapitalist“.

Kilgi sõnul on üsnagi ebameeldiv mõelda, et kõrge maamaksuga tõrjutakse osadest piirkondadest välja inimesed, kes ei suuda seal maamaksu maksta ja nende asemele tulevad rikkad, kes jaksavad sealset maamaksu maksta.

Sellega tekivad linnas teatud piirkondades rikaste rajoonid ja mujale jälle vaeste rajooni, kõlas tema repliigi järeldus. Kilk lisas, et selle vältimiseks on paljud suurlinnad teinud soodustusid ja erisusi näiteks inimestele, kes on juba 20 aastat ühes ja samas kohas elanud.