BNSi vastutav peatoimetaja Ainar Ruussaar ütles, et mängu võib astutud sammude taga tõesti näha.

"Mängu sellisena, milline on presidendi roll," sõnas Ruussaar, kes viitas, et Ilves on Michali tagasiastumise vajadusele korduvalt viidanud. "Milline ministrite liigutamine, miks just nemad. Teisedki võiks seal pingi peal olla," küsis ta veel.

Hannes Astoki sõnul on kõrvalt vaadates Reformierakonnal kaks jumalat, kellest üks Milton Friedman, kelle majanduspoliitikat on suuresti rakendatud, teine aga avaliku arvamuse reiting.

"Kui läks lahti kuulujutt, et Emoril on tehtud vaheuuring ja Reformierakonna toetus on kurvastavalt langenud 21 protsendile, siis see on ilmselt ajend, mis käivitas kogu sündmusteahela," usub Astok, kes avaldas heameelt, et miski mõjub kainestavalt, ning nentis, et õnn on asjaosaliste endi kätes.

Ruussaar sõnas, et praegu uut ja värsket põhjust Kristen Michali tagasiastumiseks polnud, nii et tekib küsimus, miks ta tegi seda just nüüd.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi märkis, et üks võimalus on seotud Keit Pentus-Rosimannusega. Keskkonnaministri ja Rain Rosimannuse vastu esitati 500 000-eurone hagi, kuna hagejate väitel sekkus paar Keit Pentus-Rosimannuse isa firma Autorollo juhtimisse, kust anti välja arusaamatuid laene ehk kanditi raha välja.

Niisiis on Hõbemägi sõnul ühe teooria järgi Michali tagasiastumine väga tihedalt seotud Pentus-Rosimannuse kohta kerkinud küsimustega. "Mõnda päeva pole keegi rääkinud Autorollost ja Keit Pentusest," nentis Hõbemägi.