Vaadates poliitilist välireklaami, siis on näha, et selle põhiraskus on koondunud Lasnamäele. Sinna on riputanud oma venekeelsed loosungid nii Keskerakond kui ka Reformierakond. Ainar Ruussaare sõnul on Lasnamäe valimisvõitluses oluline piirkond.

"Lasnamäel on märkimisväärne hulk suures poliitikas passiivseid inimesi, kes omavad halli passi ja kelle võimalus sekkuda mingil määral Eesti toimimisse, Eesti poliitikasse ongi just ainult kohalikel valimistel ja see on ilmselt ikkagi märkimisväärne mass," ütles Ruussaar.

Samas märkis ta, et jääb mulje nagu oleks Lasnamäel elavad eestlased sootuks unustatud. "Neid venekeelseid plakateid vaadates tundub, et Keskerakond ja Reformierakond on ära unustanud, et pooled Lasnamäe elanikud on eestlased."

Priit Hõbemägi lisas, et täiesti reaalne on oht, et venelastele külje alla pugemisega pingutatakse üle.

"Ma olen kuulnud seda, et see Keskerakonna metsik venekeelne valimisrünnak Lasnamäel on osasid valijaid viinud täiesti vastupidisele seisukohale. Vene keeles on selline väljend nagu ne bereborshi - ära aja suppi liiga paksuks. Ja tundub, et mõnede sügavamalt mõtlevate lasnamäelaste jaoks on see supp juba läinud liiga paksuks," arutles Hõbemägi.