Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits rääkisid, et ajal, mil eraettevõtluses palgad langesid, riigiteenistujate palgad kasvasid. „Šokk inimestele oli see, et kui igalt poolt tuli kärpida, siis tippriigiteenistujate palgad kasvasid," kommenteeris Ruussaar sel nädalal avaldatud kõrgemate  riigiametnike ja riigiettevõtete juhtide palgaandmeid.

Tema sõnul on riigiteenistujate  tasustamissüsteem on tehtud liiga keeruliseks, kõik need hüvitised, lisatasud, erinevad palgaastmed, nii et sissetulekute kasvu või vähenemist ongi raske jälgida.

„Nii sina Priit kui mina, oleme eraettevõtte tegevjuhid, kes peavad teenima omanikele kasumit ja alates möödunud aasta kevadest ei mäleta ma ühtegi juhtumit, kus keegi oleks minu juurde tulnud palka juurde küsima," rääkis Ruussaar.

Heldur Meerits oletas, et riigisüsteem on liiga inertne ning ei suuda piisavalt kiiresti muutnud olukorrale reageerida. Hõbemägi lisas, et jääb loota, et kui palgatõus toimus inertselt, siis palga kärpimine toimub sama inertselt ning majandustõusu ajal, kui eraettevõtetes palgad jälle kerkima hakkavad, ametnike palgad ikka veel langevad.