Esimene neist kuulutas, et EL-i põhiseadusliku leppe ratifitseerimine tuleb otsustada referendumil.

“Oleme seisukohal, et ilma referendumit korraldamata ei ole mõeldav meie riikluse aluseid nii põhimõtteliselt mõjutavate otsuste langetamine,” teatas noortekogu.

Kesknoored nõudsid, et valitsus võtaks viivitamatult seisukoha referendumi suhtes ning taunisid peaminister Juhan Parts, kes nende hinnangul ei soovi Eesti rahvalt nõu küsida.

Teine nõudmine puudutas rahvusringhäälingu sõltumatust. Noortekogu meenutas, et Eesti Raadio juhiks saanud Reformierakonna juhtpoliitik Margus Allikmaa on täitnud kõrgeid parteilisi ametikohti, olnud kultuuriminister ning Tallinna abilinnapea.

“Eesti Raadio uue juhi tänuvõlg oma erakonna ees välistab tema sõltumatuse ringhäälingujuhina,” teatasid kesknoored. “Näeme Allikmaa nimetamises ringhäälingujuhiks võimuerakonna soovi kasutada Eesti Raadiot oma parteilistes huvides.”

Noortekogu teatas, et peaminister Parts peab nõudma Allikmaa tagasikutsumist.

Kolmandas nõudmises taotlesid kesknoored õpetajate palga kahekordistamist. “Valitsus ja valitsusjuht peavad mõistma, et Eesti õpetajate tööst sõltuvad suuresti tänaste noorte tulevikuväljavaated hilisemas elus,” teatasid nad. “Õpetajate häbiväärselt madal palgatase näitab valitsuse küünilist suhtumist õpetaja kutsesse ja Eesti õpetajaskonda.”

Neljandas nõudmises meenutas noortekogu, et valitsus ei ole suunanud teede ja tänavate ehitusse ja korrashoidu teeseaduses üheselt nõutavat 75 protsenti kütuseaktsiisist. “Täna jõuab Eesti teedesse ja tänavatesse napp pool selleks seaduse alusel laekuvatest vahenditest,” kinnitas noortekogu, lisades, et valitsuse teeseadust eirava tegevuse tõttu kannatavad kehvade teede tõttu kõik Eesti elanikud.

Noortekogu valis endale ka esimehe ja juhatuse, esimehena jätkab Tarmo Lausing.

Keskerakonna Noortekogu uude juhatusse kuuluvad Ave Jõgiaas, Henri Kaselo ja Oksana Kostina, Nikolai Degtjarenko, Mihhail Korb ja Moonika Batrakova. Aseesimeestena jätkavad Henri Kaselo ja Oksana Kostina.