Noortekogu esimehe Siret Kotka sõnul on äärmiselt taunitav, et iga õhtu pärast kella üheksat võime massiliselt näha televiisorist kangete alkoholijookide reklaame, teatas Keskerakonna noortekogu pressiesindaja.

Alkohol on sõltuvust tekitav aine, mille tarvitamine toob Eestis endaga kaasa iga aasta umbes 2000 inimese surma ning rohkem kui 10 miljardi krooni väärtuses materiaalseid kadusid. Sellega on seotud suur osa kuritegevusest, inimestevahelisest vägivallast, vandalismist, vigastustest ja haigustest. Alkoholi tarvitamise negatiivset külge näeme kõigis oma meediakanalites iga päev.

Rahvusvahelised uurimused kinnitavad, et alkoholireklaam suurendab alkoholi tarvitamist alaealiste seas. Üheks põhjuseks alkoholireklaami keelustamisel ongi see, et reklaam ei mõjutaks meie noori.

“Tänases Eestis, kus üle 80% noortest on purjus olekus olnud, ei saa me enam sooodustada liberaalset alkoholipoliitikat. Me peame sellele vastu astuma konkreetsete sammudega,” sõnas Kotka.

Kuigi iga alkoholireklaami piirav seadus on väike samm tervema ning õnnelikuma Eesti poole, jäävad need otsused paraku nõrgaks, kuna alaealised vaatavad televiisorit hiliste õhtutundideni. Kõige hullem ongi olukorra juures see, et õhtuti jooksevad telekanalites just lastele ja teismelistele mõeldud koguperefilmid või komöödiad, mille vahepausidel näidatakse ka rohkelt alkoholireklaami. Arusaadavalt innustab see meie noori juba varakult alkoholi tarvitama ning seda ka oma tutvusringkonnas propageerima.