“Piketi eesmärk on saata avalikkusele sõnum, et Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioon on Tallinna juhtimisel hästi hakkama saanud ja peaks jätkama,” ütles BNS-ile Keskerakonna noortekogu esimees Tarmo Lausing.

Pikett tuleb 14. oktoobril kella 15-17 Tallinna linnavolikogu ees Vana-Viru tänaval. Samal ajal algab Tallinna linnavolikogu istung, millel tuleb hääletusele umbusaldusavaldus Keskerakonna esimehe ja linnapea Edgar Savisaare vastu.

Res Publica saadikud kaaluvad Savisaare umbusaldamiseks volikogu erakorralise istungi kokkukutsumist, kuid seda ei ole veel otsustatud.

Lausingu sõnul tuleb piketile 20-30 inimest. “Lisaks on oodatud kõik teised, kes toetavad Tallinna praeguse koalitsiooni jätkamist,” lausus ta.

Tallinna 63-liikmelises volikogus on Keskerakonnal 28 ja Reformierakonnal 11 kohta, mis tagab koalitsioonile 39-liikmelise enamuse. Keskerakonnal on koostöölepe ka kolme Eestimaa Ühendatud Rahvapartei saadikuga. Reformierakond sõlmis neljapäeval koostööleppe kolme Keskerakonnast lahku löönud Rahvaliidu saadikurühma liikmega.

Savisaare umbusaldusavaldus võiks läbi minna, kui Reformierakond otsustaks loobuda koostööst Keskerakonnaga. Savisaare umbusaldamiseks piisaks 17 Res Publika saadiku, 11 Reformierakonna saadiku, kolme Rahvaliidu saadikurühma liikme ja sõltumatu saadiku Peeter Kreitzbergi toetusest. Kokku teeks see 32 häält, mis on minimaalselt vajalik umbusaldusavalduse läbiminekuks.

Lausingu kinnitusel ei ole Keskerakonna noortekogu pikett suunatud Reformierakonna saadikutele, et nad koostööst Keskerakonnaga ei loobuks.

“Pikett on sõnum kõigile Tallinna linnavolikogu liikmetele, kaasa arvatud Res Publica saadikutele ja Keskerakonnast lahkunud ülejooksikutele,” sõnas ta.