"Mina ei ole väljaandele Kesknädal ega Eesti Maarahva V Kongressile maali
kasutamiseks luba andnud ning selle kasutamine ei ole minuga kooskõlastatud," teatas Navitrolla Advokaadibüroo Kasak & Missik vahendusel Delfile.

"Kuivõrd õlimaali reproduktsioon on avaldatud ilma minu loata Eesti Maarahva V Kongressi reklaamimiseks, siis on vastav tegevus ebaseaduslik.
Lisaks eeltoodule soovin rõhutada, et mina ei ole seotud ei väljaandega Kesknädal ega Eesti Maarahva V Kongressiga. Samuti ei kuulu mina poliitilisse erakonda ning ei soovi ennast siduda poliitikaga," seisab Navitrolla teates.

Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde ei näe maali kasutamises midagi halba. "Postkaartide, kalendrite jm tarbetrükiste või teiste samalaadsete müügiartiklite kasutamine, levitamine vm sarnane tegevus ei ole autorikaitsega seotud, eriti kui sellega ei teenita raha või kui ei ole taotletud n-ö musta edu võltsingute kaudu. Kesknädalal kumbagi pattu hingel ei ole," teatas Reinde.

"Vaatamata Delfi valeinformatsioonile, nagu oleks tegemist meie poolt „virutatud maaliga“, ei ole Kesknädal teinud midagi salaja, me ei ole hõivanud autorlust, vaid, vastupidi, oleme autorile korrektselt viidanud, mistõttu on tegemist ühelt poolt autori tunnustamisega tema töö eest ja teisalt on tehtud Navitrollale stiilipuhast sponsorreklaami," märgib Reinde.