Tallinna Kesklinna valitsuse kultuuri- ja noorsootöö osakonna juhataja Kristjan Saare sõnul saadeti linnaosa vanema Mihhail Korbi allkirjaga kutsed laiali umbes 500 Kesklinna elanikust eakale. Teavitustöö läks maksma umbes 230 eurot.

Kutsel on märgitud, et kahe kuu jooksul toimub Lahemaale neli ühepäevast ekskursiooni eesti ja kaks vene keeles. Saare sõnul võib gruppide arv vajadusel aga muutuda. "Gruppide ja kohtade arv sõltub ekskursioonidele registreerunud inimeste/soovijate arvust," sõnas Saar.

Huviliste registreerimine kestab reedeni, mistõttu praegu veel lõplikku osalejate arvu teada pole. "Eeldame umbes kolmandiku kutse saanud eaka osavõttu ekskursioonist," ütles Saar. Osalejaid saab seega eelduste järgi olema 150 ringis.

Ekskursioon koos giidiga

Väljasõidul külastatakse Käsmu ja Altja rannakülasid, Lahemaa keskust ning Palmse, Sagadi ja Vihula mõisa. Bussiekskursiooni juurde kuulub Saare kinnitusel ka giiditeenus.

"Lahemaa rahvuspark sai valitud seetõttu, et seal on külastamiseks piisavalt looduslikke ilusaid kohti ja kauneid mõisu. Ka ei kesta bussisõit sinna pikalt ega ole liiga kulukas," selgitas Saar, miks valiti reisi sihtkohaks just Lahemaa.

"Ekskursioonide korraldamine Kesklinna eakatele on traditsiooniline üritus, mis seekord pühendatud Eesti vabariigi taasiseseisvumispäevale," kõneles Saar, kelle sõnul on varem ekskursioone korraldatud koostöös Tallinna Kesklinna sotsiaalkeskusega.

Ekskursioonidele kuluvat summat Saar praegu nimetada ei osanud, viidates, et lõplik eelarve sõltub registreerujate arvust.