"Iga inimene, kel on kodus kass või koer, teab, kuidas loomad reageerivad ootamatule mürale. Näiteks mootorratta müra kuuldes loom tardub ning tahab seejärel põgeneda," rääkis Adler Delfile.

"Muidugi tahame elada vabana ja harjutada on vaja, aga stressi tekitab müra igale elusolendile - praegu on loomalapsed metsas veel päris väikesed ja rumalad, alles õpivad maailma tundma. Müra ehmatab ja tekitab stressi," rääkis Adler, kelle sõnul on just metsloomad kõige kaitsetumad müra suhtes, sest nad on harjunud vaikusega ning neid ei saa keegi n-ö kodust ära viia õppuste ajal.

"Tõsi, me elame müra keskel, noored kuulavad kõrvaklappidest valjult muusikat ning on tihtipeale juba kuulmiskahjustusega. Loomadel on müraga raskem kohaneda," rääkis Adler. Samas häirib keskkonnaspetsialisti sõnul müra tegelikult ka neid inimesi, kes ise ütlevad, et neid müra ei häiri. "Organism on valmis alati müra eest põgenema. Kindlasti on kõige parem teha harjutusi mujal kui inimeste asulate kohal"

Adler leiab, et väga oluline on inimesi õppustest teavitada. "Siis teavad inimesed oma loomad harjutuste ajaks kinni panna, osa inimesi tahaks aga võib-olla hoopis kodust ära minna... Mina samas vaataksin NATO harjutamist huviga," ütles Adler.