"Protestiaktsioone võib teha. Olen pausi välja pidanud! Homme hommikul tööle tulles on keskkonnaministeeriumi ees olevas parklas olev rehvihunnik tooja poolt viidud sinna, kust ta pärineb, või on alustatud KKI (keskkonnainspekstioon - toim.) poolt menetlust jäätmeseaduse rikkumise osas," kirjutas Pomerants oma Facebooki kontol.

"Menetlemine peaks olema lihtne ja ladus. Meedia on asjaosaliste pilte täis. Olen rääkinud, nagu armastab öelda riigikogu keskkonnakomisjoni liige hr. Rein Ratas," lisas minister.

Ministri postituse all küsitakse aga kriitiliselt näiteks muuhulgas, et "kas tegeled peale sanktsiooni rakendamise ka probleemi endaga, või kõik piirdubki trahvi määramisega ja jälle kõik korras?"

Endine keskerakondlane Lembit Kaljuvee avaldab aga Pomerantsile toetust ja ütleb: "Ōige, reostajaid tuleb karistada. Ka kalluri juhti peab trahvima, sest lolle tellimusi-käske ei saa tuimalt täita".

Täna hommikul korraldas MTÜ Eesti Rehviliit Tallinna kesklinnas keskkonnaministeeriumi akna all asuvas parklas aktsiooni, mille eesmärk oli viie tonni vanarehvide maha kallamisega juhtida tähelepanu rehvide taaskasutussüsteemi puudujääkidele.

Rehviliidu tegevjuhi Kaur Kuurme sõnul on on kasutatud rehvide taaskasutussüsteem jõudnud krahhi äärele, sest Eestisse tuuakse piiramatul hulgal rehve, mille eest paljud rehvifirmad taaskasutustasu ei maksa, teatas Rehviliit.

Hetkel on Keskkonnainspektsioonis menetlus käimas mõlema organisatsiooni (MTÜ Rehviliit ja MTÜ Rehviringlus) osas, kui nad keeldusid eelmise aasta lõpus tagasi võtmast vanarehve. Rehvide vastuvõtmisest keeldumisega ei täida tootjate ühendus oma rehvide tagasivõtmise kohustust, mis on jäätmeseaduse rikkumine.

MTÜ Eesti Rehviliit on suuremate Eestis tegutsevate rehvide maaletoojate, edasimüüjate ja protekteerijate poolt loodud tootjavastutusorganisatsioon, kelle põhitegevuseks on vanarehvide kogumise ja taaskasutamise korraldamine. Lisaks tegeleb MTÜ Eesti Rehviliit ka rehvide turvalisusega seotud küsimuste ja teemade tutvustamisega.