Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Pavel Ivanov ütles Delfile, et keskkonnaministeeriumil ei ole andmeid, et RMK ei oleks raha kasutanud läbipaistvalt ja jälgitavalt ning seadusega kooskõlas. "Ootame ära ka prokuratuuri seisukoha," sõnas Ivanov.

Täna Eesti Päevalehes ilmunud artiklis toodud väiteid on nimelt asunud kontrollima Põhja ringkonnaprokuratuur, kes kaalub, kas algatada kriminaalmenetlus. Pressiesindaja Arno Põder ütles Delfile, et menetluse alustamisel oleks üks võimalik paragrahv toimingupiirangu rikkumine. Otsuse menetluse algatamise kohta teeb prokuratuur järgmise nädala alguses.

"Iseenesest peetakse oma ettevõtte töötajate tervise eest hoolitsemist kaasajal üldjuhul positiivseks ja ettevõttele kasulikuks tegevuseks," sõnas Ivanov spordiklubi loomise ja RMK töötajate kaitseks. "Kuidas seda riigiettevõtete puhul täpselt korraldada, millist vormi valida, selle üle on varem vaieldud ja võib edasi vaielda."

Ivanov sõnas, et ministeeriumi andmetel valis RMK mitu aastat tagasi sellise vormi teiste riigiettevõtete eeskujul. "Vast oleks mõistlik ka siin poliitika ühtlustada ja kehtestada riigiettevõtete osas ühesugused reeglid. Täna on see ettevõtte juhtkonna - juhatuse või nõukogu - otsustada ja vastutada."

Eesti Päevaleht kirjutas täna, kuidas keskkonnaministeeriumi vastutusalasse kuuluva riigitulundusasutuse RMK töötajad lõid oma MTÜ ja rahastasid seda RMK ehk riigi rahaga. Korruptsioonivastase seaduse järgi on riigi esindaja ametikohalt keelatud teha varalisi tehinguid mittetulundusühinguga, mille liige ise ollakse.

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas ei näe, et oleks rahaeraldiste lepingutele alla kirjutades seaduse vastu eksinud. Ta viitab, et tegutses nõukogu kinnitatud eelarve kohaselt ning ei kuulu MTÜ juhatusse ega otsusta selle rahakasutuse üle.