"Plaanime asendada olemasolevaid ning võtta kasutusele senisest võimekamad ja universaalsemad väikelaevad, tänu millele saame ka veesõidukite koguarvu vähendada. Hangitavad väikelaevad on mõeldud mereäärsetesse maakondadesse," ütles keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul Delfile.

Inspektsioon soovib hankega osta kuus mitmeotstarbelist väikelaeva, mida hakatakse kasutatama patrullpaadina Eesti rannikuvetes. Peamised tööülesanded on patrull ja kalapüügivahendite kontrollimine. Laevade lõplik arv võib hankedokumentide kohaselt ka ühe võrra muutuda.

Laevad peavad olema projekteeritud ja ehitatud pidades silmas Eesti rannikuvete iseloomu, kasutuspiirkonda jäävad ka kivised ja madalad merealad. Võimalikult pika kasutushooaja tagamiseks peab võimalik olema sõita ka kergetes jääoludes ehk kuni kolme sentimeetri paksuses jääs või jääsupis.

Merealumiiniumist valmistatud laevade pikkus peab olema kaheksa kuni üheksa meetrit, süvis kuni üks meeter ja laius kuni kolm meetrit. Laevade kahe mootori võimsus peab olema kokku vähemalt 400 hobujõudu ja kiirus vähemalt 30 sõlme, maksimaalne kiirus peab ulatuma üle 40 sõlme.

Hanke eeldatav maksumus on 1,25 miljonit eurot ja pakkumisi hankel osalemiseks ootab keskkonnainspektsioon 28. veebruarini.