Uppus kalalaev Pongoma, mis ehitati Nõukogude Liidus 1985. aastal. See oli 21 meetrit pikk ning kandevõimega 27 tonni.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul lausus Delfile, et eeskätt jälgib olukorda merel piirivalve, aga ollakse nendega pidevas infovahetuses.

"Laevast tulenevat reostusohtu tuleb veel selgitada, aga nähtav laik on väike ja suurt keskkonnaohtu ei kujuta," lisas ta.

"Meie tehtud modelleerimine näitab, et reostus praegu ühtki rannikut ei ohusta. See liigub tõenäoliselt kirde suunas, Soome vetesse."

PPAst öeldi Delfile, et ööl vastu tänast kella 23.40 ajal sattus Juminda poolsaarest 15 miili põhjas hätta Vene kalalaev seitsme inimesega pardal.

Laevalt edastati raadio teel abipalve ja koordinaadid ning merevalvekeskus selgitas välja, et tegemist oli roolirikkega ning laeva kaks sektsiooni olid täitunud veega. Laev triivis ning mõne aja pärast kadus pardal elekter.

Merevalvekeskus alarmeeris Eesti ja Soome laevastikku ja lennusalka ning võttis ühendust läheduses liikuvate laevadega. Uppunud laeval oli olemas päästeparv ja kõigile meekonnaliikmetele päästeülikonnad.

Esimesena jõudis kohale Libeeria lipu all sõitev tanker, mille meeskond avastas veest päästeparve. Parves olnud inimesed aidati pardale, neist kaks olid viga saanud.

Nagu eespool mainitud - Soome kopteriga toimetati kaks abivajajat Helsingisse haiglasse. PPA lennusalga kopter toimetas ülejäänud viis inimest tervisekontrolliks PERHi. Viimati mainitud lubati hommikul haiglast välja, hetkel on nad Vene saatkonnas.