Eelmise aasta augustis Kaali järvel toimunud Jaan Tätte kontserdi toimumiseks antud tingimustes oli kirjas, et kaatri sisevallidele ei tohi inimesi lubada. Ometi lubati sinna inimesed istuma, kes võisid kaitsealuseid samblikke kahjustada, kirjutas üleeilne Saarte Hääl.

Üleeile ilmunud artiklis märgib keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman, et tingimustest teadlikke ametnikke kontsertidel ei viibinud, kuid Saarte Häälele väitis üks ametkonna tegemistega kursis olev allikas, et neid oli seal olnud rohkem kui üks.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk teatas sarnaselt Kaja Lotmani varem öelduga, et järelevalve kohustus on keskkonnainspektsioonil, kellele teatati väidetavalt kontserdi tingimuslikust nõusolekust erinevalt tavapärasest suuliselt.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul on Saarte Häälele aga varem kinnitanud, et keskkonnainspektsioon ei teadnud asjast üldse. Eile märkisid nii Tuul kui ka Lotman, et analüüsitakse, kas Kaali kaatris saab üldse taolisi üritusi korraldada või tuleb need viia mujale.