Mittetulundusühingu ühiskonnauuringute instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimane nädal suuri muutusi kaasa ei toonud.

Reformierakonda toetab 34,5% vastajatest ning eelmise nädalaga võrreldes toetus praktiliselt muutunud pole. Keskerakonda toetab 23,5% vastajatest. Eelmise nädalaga võrreldes ei ole muutus küll märkimisväärne (+0,6%), kuid viis nädalat vähehaaval kasvanud toetus on viinud peaministripartei reitingu tagasi tasemele, kus see oli valimiste ajal - vahetult enne valimisi oli keskerakonna reiting 24%.

Kolmandal kohal on konservatiivne rahvaerakond ehk EKRE (15,5%), neljandal sotsid (9,4%) ning viiendal Isamaa (7%). Seejuures on Isamaa toetus madalaimal tasemel sellel aastal mõõdetud tulemuste võrdluses.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 46% ning opositsioonierakondi 43,9% vastajaist.

Tulemuste presenteerimisel on ühiskonnauuringute instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. See tähendab, et valimiks kujuneb vähemalt 4000 inimest ning statistiline viga on +/- 1,55%. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.