Kaheteistkümne hulka jõudsid veel Kadri Simson, Jaak Aab, Marika Tuus, Evelyn Sepp, Aadu Must ja Mailis Reps, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

„Erakonna sisevalimistest võttis osa üle veerandi erakonna liikmetest,” ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. „Seda võib pidada heaks tulemuseks. Sarnast osalusprotsenti ennustatakse ka järgmise aasta 7. juunil toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel. Esimese kaheteistkümne hulka valiti kuus mees- ja kuus naispoliitikut. Nimekirja tugevus eeldab saada rohkem kohti ja rohkem hääli, kui 2004. aasta europarlamendi valimistel.“

Keskerakonna sisevalimistel osales kokku 21 kandidaati ning valimised toimusid 1. — 10. septembrini. Kõigil erakonna 27 piirkonna juhatusel ja viiel erakonna kogu juhatusel oli õigus üles seada kuni 12 kandidaati sisevalimisteks.

“Meie julgeme küsida oma erakonna liikmete arvamust, kes peaks meid Euroopas esindama. Oleme demokraatlik erakond ja iga liikme arvamus loeb ja on oluline,” sõnas Toobal.

Ka 2004. aasta Euroopa Parlamendi valimistel moodustus erakonna valimisnimekiri sisevalimistel. Siis osales sisevalimistel 23 kandidaati.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 7. juunil 2009.