"Tegin positiivse otsuse kandideerimaks riigikogu keskfraktsiooni esimehe kohale, sest paljud riigikogu kolleegid on selleks andnud oma toetuse," teatas Karilaid täna hommikul Delfile saadetud avalduses.

"Pean vajalikuks taastada võimalikult kiiresti erakonnasisene töörahu, eelkõige tuleb keskenduda ideloogilisele võitlusele tänase valitsuse väärsammude vastu ning kandvad sillad tuleb luua kõigi erakonna tööorganite vahel. Fraktsiooni juhtkonna ülesanne on kukutada tänane reformierakondlik valitsus ja pakkuda Eestile keskerakondlikuma programmiga valitsust, mis tähendaks suuri muudatusi eelkõige maksupoliitikas, regionaalpoliitikas ja õiglasemas palgapoliitikas," märkis Karilaid.

"Erakonnaliikmed peavad oma esinemistes austama Kongressi ja juhatuse otsuseid. Kui mulle usaldatakse fraktsiooni juhi roll, soovin hoida 27-liikmelist fraktsiooni ühtse ja tõhusa meeskonnana. Iga keskfraktsiooni liige on suure väärtusega isiksus, keda tuleb edasises meeskonnatöös kõrgelt hinnata.

Edgar Savisaarele vastandumine on läbi aastate olnud kergem ja hõlpsam tee saavutamaks kiiret poliitilist kapitali. See aga ainult tugevdab paremerakondade võimu. Vihakeele süvendamine poliitiliste konkurentide rõõmuks on lühinägelik ja vastutustundetu."