Seppik ütles BNS-ile, et jätkab Tallinna volikogus fraktsioonituna ja volikogust lahkuda ei kavatse. Volikogu opositsiooniga ühinemine sõltub Seppiku sõnul konkreetsetest eelnõudest.

"Ma ei saa siiski unustada, et ma olen valitud Keskerakonna nimekirjas ja mind on valitud neid valimislubadusi ellu viima, mida Keskerakond valimistel lubas," ütles Seppik. "Neid põhimõttelisi asju ma ilmselt toetan, aga ülejäänud eelnõude suhtes tuleb vaadata iga konkreetset eelnõud eraldi."

Märtsis teatas Seppik ka, et astub Keskerakonnast välja.

Aprillis lahkus Keskerakonnast ja selle parlamendifraktsioonist neli liiget – Deniss Boroditš, Lembit Kaljuvee, Inara Luigas ning Rainer Vakra. Lisaks lahkusid mõned päevad varem erakonnast Euroopa Parlamendi liikmed Siiri Oviir ja Vilja Savisaar-Toomast ning endised siseministrid Ain Seppik ja Toomas Varek.

Avalikkusele tehtud kirjalikus pöördumises kirjutasid lahkujad, et nad on olnud kannatlikud ja püüdnud muuta Keskerakonda avatumaks ning soovinud kasvatada loovat ühtsust, kuid nende seisukohtade ja tõekspidamistega pole erakonna juhtimisel arvestatud.