Fraktsioon tahab ära kuulata ka Allase enda selgitused juhtunu kohta, ainult ühe ajaleheartikli põhjal ei saa selliseid otsuseid langetada, ütles volikogu keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen BNS-ile.

Tootseni sõnul peaks 9. augustiks olema täielikult selgunud Kosel juhtunu täpsed asjaolud.

“Kui selgub, et Allas oli süüdi, võib fraktsioon teha talle noomituse või siis oma ridadest välja heita,” sõnas Tootsen.

Ajakirjandus teatas, et TV3 saate “Politseinädal” saatejuht Ain Allas vigastas neljapäeva hommikul Kose õllebaari juures oma autoga tagurdades avatud uksega keskealise naise kätt ja jalga. Allas eitas algul juhtunut, väites, et vigastada saanud Ene jooksis ise vastu seisvat autot. Mees tunnistas, et oli hommikul napsutanud, kuid ta ise rooli ei istunud.

Harjumaa politsei pressiesindaja Urmas Krulli sõnul tunnistas Allas esialgu seletuskirjas naisele lahtise uksega otsa tagurdamist, kuid siis muutis oma ütlusi. Politsei ei tea, mitmepromilline joove Allasel oli, kuna kohapeal olnud alkomeeter näitas ainult, kas joove oli või mitte.

Ida-Harju politsei kutsus Allase 1. augustiks liikluspolitseisse, et juhtunut selgitada.

TV3 otsustas alatest sügisest lõpetada koostöö purjuspäi inimesele otsa sõitnud TV3 saate “Politseinädal” saatejuhi Ain Allasega.

Alates sügishooajast ei kuulu Ain Allas enam saate meeskonda ega oma mingeid sidemeid TV3 ja telesaateid tootva firmaga Filmimees, teatas reedel BNS-ile TV3 pressiesindaja.

Tema sõnul on TV3 ja produktsioonifirma Filmimees sügavalt nördinud “Politseinädala” saatejuhi Ain Allase käitumise pärast.

“Ükski endast lugupidav telesaatejuht, kelle järgi joonduvad sajad tuhanded televaatajad, ei tohiks oma vaatajate usaldust sellisel moel kuritarvitada,” ütles TV3 tegevjuht Toomas Vara Allase käitumise kohta.