Keskerakonnas juba pool aastat kestnud võimuvõitlus teravnes eelmisel nädalal, kui valiti riigikogu keskfraktsiooni juhti. Sügisel erakonna esimehe kohale kandideerinud fraktsiooni esimees Kadri Simson suutis eelmisel nädalal napilt oma koha säilitada, samuti säilitasid oma kohad Simsoni leeri kuuluvad aseesimehed Valeri Korb ja Mailis Reps.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaare toetajad aga ei jätnud jonni ja üritasid Simsoni võidu vastu protesteerida. Simsoni vastu ebaõnnestunult fraktsiooni esimeheks kandideerinud Jaanus Karilaid koos üheksa kaasmõtlejaga pöördusid Keskerakonna aukohtu ja juhatuse poole taotlusega tühistada Keskerakonna riigikogu fraktsiooni aseesimeeste valimised, kuivõrd nende läbiviimine ei vasta Keskerakonna põhikirjale ning 2004. aastal erakonna juhatuses kinnitatud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni kodukorrale.

Tänasel Keskerakonna juhatuse istungil oli kümne kaebaja avaldus päevakorras. Simson kommenteeris Delfile, et kui tuli pöördumise arutamise aeg, siis ei tahtnud kümnest allakirjutanust ükski pöördumist tutvustada, kuigi mitu pöördumisele allakirjutanut olid koosolekul kohal. Sellega jäigi fraktsioonis toimunu arutelu ära.

Simson ei välistanud, et seda arutatakse mõnel teisel koosolekul, kui mõnel pöördumisele allakirjutanul tekib isu seda selgitada.

Kaebusele allakirjutanutest jäid täna enne Keskerakonna juhatuse istungit kaamera ette Olga Ivanova ja Erki Savisaar. Pöördumisele allakirjutanutest on Keskerakonna juhatuse liikmed ka Karilaid ja Siret Kotka.