"Muidugi ootan ma midagi. Tahan seal populaarne olla, tahan äri teha, võib-olla tuleb mul midagi välja. On hea mõte olla aktiivsete inimeste juures heas kirjas olla," ütles Bališ intervjuus Eesti Päevalehele.

Samas ei ole Bališil selget nägemust, millises valdkonnas ta tegutseda soovib: "Eks näis, äkki kinnisvara."

Milan Bališ ja Peter Ziegler on Slovakkias tuntud kahtlaste tehingute poolest. Keskerakonnale 660 450 krooni üle kandnud Peter Ziegler ja 366 549-kroonise kingituse teinud Milan Bališ said Slovakkias tuntuks endise peaministri Vladimir Mečiari villa skandaaliga.

Mečiar hankis endale Elektra-nimelise villa, kuid ei suutnud näidata, kust kohast ta selle soetamiseks raha sai. 2002. aastal rääkis Ziegler, et oli andnud Mečiarile raha, mida tema sõnul oli Šveitsi frankides „rohkem kui 41 miljonit (21,3 miljonit Eesti krooni) ja vähem kui 100 miljonit Slovakkia krooni (52 miljonit Eesti krooni).” Samas pole Ziegleri omanduses Slovakkias ühtki ettevõtet.

„Elektra pole investeering, vaid spekulatsioon,” märkis Ziegler SITA uudisteagentuurile antud intervjuus.

Ziegler oli samal ajal seotud Bališi ettevõttega Trend Tatry, mis rajati 2001. aastal Bališi, Ondrej Žemba, Július Rezeši ja Gabriel Vysaníki poolt. Peaaegu kõik need, kes olid selle ettevõttega seotud, pääsesid pärast 2006. aasta parlamendivalimisi mõjukatele kohtadele Mečiari Slovakkia Demokraatlikus Liikumises või pakuti neile soodsaid tehinguid.

Nii omandas Bališ 2007. aasta hinnalisi maatükke Tatrates. Ta on kaasosanik ka ühes GSM-i firmas, mille kaudu omandas kolme miljoni Slovakkia krooni (1,5 miljonit Eesti krooni) eest 675 000-ruutmeetrise maatüki Veľká Lomnicas. Selle maatüki turuväärtus oli aasta tagasi 100 miljonit Slovakkia krooni (52 miljonit Eesti krooni).

Bališi õest Eva Dušičkovást sai valimiste järel gaasiettevõtte SPP ametnik.

Mečiar oli Slovakkia peaminister aastatel 1993–1998, välja arvatud lühike ajavahemik. Ta oli 1998. aastal ka Slovakkia presidendi kohusetäitja.