Enne Vitsurit andis kohtus tunnistusi ka Keskerakonna raamatupidaja Marika Löve, kes oli tegelenud Keskerakonna raamatupidamisega 2003. aastast, kui välja jätta mõnekuuline paus 2011. aastal, kui Keskerakonnal raamatupidajat polnud, sest nad olid raamatupidajale töö eest võlgu jäänud.

Lövelt küsiti, kust tulid 2012. aastal sularaha sissemakse orderid, mille ta tagantjärele arvele võttis. Nimelt süüdistatakse Keskerakonna peasekretär Priit Toobalit viie annetusi puudutava kassa sissetuleku orderi võltsimises kokku 11 030 euro ulatuses. Annetusi olevat tehtud 2010. ja 2011. aastal.

Löve vastas, et kui kaitsepolitsei temalt 9. märtsil 2012 orderite kohta küsis, siis ta kontrollis ja nägi, et tal neid pole. Ta küsis orderite kohta Vitsurilt, kes tõi talle 12. märtsil orderid.

Vitsur ise lausus tunnistusi andes, et hoiab sularaha sissemakse ordereid ülemises sahtlis kile vahel. Kui raamatupidaja talle helistas ja puuduvate dokumentide kohta küsis, siis hakkas ta neid otsima ja leidis sahtliboksist seina ja sahtlite vahelt. Seejärel viis ta orderid raamatupidajale, kes võttis need arvele.

2012. aastal oli 2010. aasta majandusaasta aruande parandamiseks juba hilja, mistõttu parandus tehti 2011. aasta aruandesse. Arvesse võetud summa oli Löve sõnul selleks piisavalt väike, et seadus seda lubas.

Vitsur tunnistas, et on teinud kassa sissetuleku ordereid ka siis, kui annetuse erakonnale on saanud hoopis teine inimene. Sel juhul tegi ta orderi teise inimese andmete põhjal. Toobal tõi Vitsurile sularaha ja seejärel vormistas Vitsur Toobali jutu põhjal kassa sissetuleku orderi.

Toobalile ja juriidilise isikuna Keskerakonnale esitati süüdistus erakonna ebaseaduslikus rahastamises ja dokumendi võltsimises. Kuna erakonna ebaseaduslik rahastamine muudeti Reformierakonna, Keskerakonna ja IRLi häältega sellest aastast väärteoks, siis erakonna varjatud rahastamise süüdistus võeti maha, aga dokumendi võltsimise süüdistus jäi. Nüüd on erakonna varjatud rahastamine kuritegu vaid siis, kui summa ületab 35 000 eurot.

Juuli alguses kinnitas Suure-Jaanist pärit keskerakondlane, autojuhina töötav Jaan Moorats istungil tunnistusi andes, et Keskerakonna peasekretär Priit Toobal palus tal kaitsepolitsei võimaliku pärimise peale kinnitada, et ta on erakonnale raha annetanud. Ka kohalik pensionär Uno Vares tunnistas, et tema nimel on tehtud erakonnale annetusi, mida mees tegelikult teinud ei ole.

Toobal eitab kõiki süüdistusi.