Postimehe tellitud ja Kantar Emori läbi viidud uuringust ilmneb, et maikuus toetas Keskerakonda 15,3 protsenti vastanutest.

Kui aasta alguses näitasid erakondade toetusprotsendid teistsugust pilti, siis on Keskerakonna toetus pärast valimisi stabiilselt langenud.

Jaanuaris selgus ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest tuhande vastajaga küsitlusest, et Keskerakonnale annaks oma hääle 33 protsenti valijatest. Parteide toetusreitingute edetabelis oli Keskerakond esimene, neile järgnes Reformierakond 25 protsendiga ja EKRE 17 protsendiga.

Vahetult enne valimisi oli Keskerakonna toetajaid 28 protsenti, mis oli jaanuari tulemusega võrreldes veidi madalam.

Keskerakonna toetusreiting kukkus aga ajalooliselt madalale märtsi lõpus, kui partei toetus oli 17 protsenti. Tulemus ilmnes TV3 tellitud ja uuringufirma Kantar Emori korraldatud küsitlusest. Kantar Emori andmeil oli Keskerakonna toetus viimati alla 20 protsendi mais 2012. aastal, kui partei toetus ulatus 19 protsendini.

Aprilli lõpus oli Keskerakonna toetusprotsent mõnevõrra suurem - 18,5. Erakond kaotas aga parteide edetabelis pikalt hoitud teise koha EKRE-le. Tulemus selgus uuringufirma Norstati poolt Ühiskonnauuringute instituudi tellimusel läbi viidava iganädalase erakondade toetusnäitajate uuringu küsitlusest (22.-29.04).