Viimase nädalaga pole ükski erakond märkimisväärselt toetust kasvatanud ega kaotanud. Reformierakonda toetab 35,1%, Keskerakonda 23,3% ja konservatiivset rahvaerakonda ehk EKREt 16,3% küsitletutest. Kolme populaarseima erakonna seas jäid muutused 0,8% piiresse ning toetus seega võrreldavale tasemele eelmise nädalaga.

Esikolmikule järgnevad sotsid (8,2%) ja Isamaa (6,7%). Kuigi nende kahe puhul olid nädalaga muutused veel väiksemad (maksimaalselt 0,3%), siis pikemat trendi vaadates on mõlema erakonna toetus langenud madalaimale tasemele selle aasta jooksul läbi viidud küsitluste võrdluses.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 46,3% vastajatest ning opositsioonierakondi 43,3% vastajatest. Koalitsiooni toetus on alates septembri algusest pidevalt ületanud opositsiooni toetust.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 27. augustist 23. septembrini ning kokku usutleti 4007 valimisealist Eesti kodanikku.