“Marina hoolib alati lihtsast inimesest ja ei kohku kunagi tagasi, kui on vaja käised üles käärida ning tööle kaasa aidata. Nii näiteks tuli ta nõu ja jõuga appi Tartu ja Tartumaa suurperedele, tagades paljude ürituste suurepärase toimumise,“ ütles Keskerakonna Tartu piirkonna naiskogu asepresident Külli Rüütli. „Marina Riisalu teab, mis tunne on olla väike inimene riigi mehhanismi vastu – ja presidendi ülesanne on eelkõige seista selle eest, et ükski teine võim ei rikuks inimese õigusi. Juristina on tal ka väga hea pagas seadusandluse finessidest läbi nägemiseks.”

Marina Riisalu tänas oma kolleege usalduse eest ja kinnitas nõusolekut kandidatuur ka teiste erakonnakaaslaste ees proovile panna. „Kindlasti on Eestil aeg kaaluda naispresidenti – tegelikult suudavad naised hakkama saada kõigega, mis neile südames oluline on. On viimane aeg, et Eestis hakataks naisi avaliku elu tegelastena tõsiselt võtma,” ütles Riisalu.

Marina Riisalu on sündinud 1964. aastal Elvas, omandas hiljem Tartus ärijuhtimise eriala ning töötab täna juristina suurettevõttes, milles on ise osanik. Aastal 1993 valis Eesti rahvas ta missis Estoniaks, riigikogu valimistel 2015 sai ta Tartu linnas 1284 häält, saavutades piirkonna nimekirjas teise tulemuse.