Must sõnas, et on piirkonna juhatuse usalduse eest tänulik ning sõnas, et on valmis valituks osutudes linna juhtima. „Olen alati kohalikke valimisi võtnud väga tõsiselt ning julgen öelda, et kui tartlased usaldavad Aadu Musta linnapeaks, olen valmis seda vastutust endale ka võtma,“ rõhutas Must.

Aadu Must on pikima staažiga Tartu volikogu esimees, kes on sellesse ametisse valitud mitmel korral. „Olen Tartu linna juhtimisega olnud seotud aastast 2001, juhin Keskerakonna Tartu piirkonda ning Tartu koalitsioonierakonna liikmena panustanud linnajuhtimisse ka praegu riigikogu liikmena,“ rääkis Must oma tihedast seotusest Tartuga. Samuti annab ajalooprofessor Must kord nädalas Tartu Ülikoolis üliõpilastele loenguid. Keskerakond on väikese vaheajaga juhtinud Tartut koalitsioonipartneritega ligemale 15 aastat.

Must sõnas, et Tartut eesootavatest suurematest muutustest on kindlasti Suur-Tartu loomine, mis tähendab lähivaldade ühendamist Tartu linnaga. „Keskerakond on ka varasemalt alati rõhutanud, et linnapiirid ei tohi takistada Tartu linna harmoonilist arengut. Nüüd, haldusreformi valguses, tuleb nende eesmärkide ja väljakutsetega tugevalt tegeleda, et Tartu oleks tugev Lõuna-Eesti keskus ja tunnustatud ülikoolilinn Euroopas,“ sõnas Must.