Esimest korda sattus Luik laiema avalikkuse tähelepanu ette, kui ta 1999. aasta suvel lubas korraldada Tamula järvel enneolematu tuleshow. Show küll toimus, ent ilma ilutulestikuta ning 150-kroonise pileti ostjad pidi leppima vaid heliplaadilt tuleva muusikaga.

Lisaks jättis Luik toona pika ninaga talle peo jaoks tasuta jagamiseks plaate tootnud heliplaadifirma Salumuusik omaniku Madis Salumi ning legendaarse kontserdikorraldaja Jüri Makarovi, keda Luik pettis pea 90 000 krooniga, kirjutas Õhtuleht. Kohus mõistis Luige arvete võltsimise ja nende pettuste eest 2001. aastal süüdi.

Kolm aastat hiljem oli Luik jälle platsis. Seekord lubas ta teha suurejoonelise vahufestivali Tamula järvel ning reklaamis seda, kui Eesti suuremate pürofirmade tulevärki. Osalema pidid neli Eesti suurimat pürofirmat. Ükski nimetatud firmadest aga üritusel oma tulevärki õhku ei paisanud.

2007. aastal oli Luik see mees, kes ajakirjandusele teatas, et toona Tartus vabariigi aastapäeva puhul kaubamaja katuselt õhku paisatav ilutulestik ohustab presidenti ning peole saabunud külalisi. Luik esitas Lõunalehe andmetel sellekohase avalduse ka politseile.

Võru ärimees ilmus uuesti avalikkuse huviorbiiti 2009. aastal, kui teda ähvaradas eraisiku pankrot. "Pommionu" Luik olevat toona väidetavalt võtnud erinevatelt firmadelt ja isikutelt sadade tuhandete kroonide ulatuses laene, mida ta tagasi maksta ei suutnud.

Sama aasta suvel põles maani maha Luige isamaja kohe pärast seda, kui ta oli keeldunud SMS-laenukuninga Aare Sosaare kasuks kohtus tunnistusi andmast, kirjutab toona Eesti Ekspress. Nimelt oli siis algamas Võru kohtumajas protsess, kus Luike, Sosaart ja Raul Markovit kahtlustati Võru endise linnapeaga seotud firmalt ligi kahe miljoni krooni väljapetmises. Luige sõnul nõuti temalt mahuka kriminaalasja eeluurimise ajal korduvalt, mida uurijatele rääkida ja mida mitte. Nõudmiste taga olid Luige sõnul Aare Sosaare lähikondlased.

Keskerakonna pressiesindaja teatas eile, et Lõuna-Eesti ärimees Jüri Luik võttis ühendust keskerakonna bürooga ning avaldas soovi rahaliselt toetada keskerakonda. 28. juulil 2011. aastal tegi Jüri Luik annetuse summas 300 eurot ja 30. augustil annetuse summas 200 eurot.

Võrumaa Teataja aastalõpuintervjuus end keskerakonna juhtkonnaga hästi läbisaavaks inimeseks nimetav Luik kinnitas aga TV3 Uudistele, et ta pole keskerakonnale mingeid annetusi teinud ning see poleks ka puht tehniliselt võimalik, sest tal polevat juba kolm aastat ühtegi arvet.

Delfile Võrumaa ärimees kommentaari oma seotuse kohta keskerakonnaga anda ei soovinud.