Kuigi poliitilistes kuluaarides sahistatakse, et selle lause sokutas revisjoniakti nüüd juba Keskerakonna Pärnu linna piirkonna endine juht Mart Viisitamm, eitab ta seda kategooriliselt, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Tõele vastab see fakt, et selline lause seal konverentsil revosjonikomisjoni poolt ette loeti. Kindlasti ei vasta tõele see, et mina sellega kuidagi seotud olen, sest mina ei ole revisjonikomisjoni liige ja mina pole seda akti näinud,” kinnitas Viisitamm.

Konverentsil öeldud lause pani Viisitamme sõnul tsipake muigama nii teda kui ka paljusid teisi saalis viibinud erakonna liikmeid. “See mõjus humoorikalt väga paljudele inimestele, välja arvatud ehk Keskerakonna aseesimees ja peasekretär. Tundub, et neile see ei meeldinud,” ütles Viisitamm.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal tunnistas, et selline lause loeti tõesti konverentsil kõva häälega ette. “Alles konverentsil selgus, et seda akti polnud koostanud revisjonikomisjon, vaid üks tubli keskerakondlane pandi n-ö tanki seda ette lugema. Tänaseks on meile teada, et selle koostas suure tõenäosusega Simmo Saar,” raporteeris Toobal otsekui Astrid Lindgreni tarmukas kangelane Kalle Blomkvist oma detektiivitööst.