Komisjoni esimees Ardo Ojasalu märkis pärast eelmise neljapäeva komisjoni istungit, et Keskerakonnale on laekunud umbes 110 000 euro ulatuses anonüümseid annetusi ja praegu ei ole raha päritolu selge.

Komisjon otsustas selleks otstarbeks võtta audiitorettevõtjatelt pakkumused, teenuse käibemaksuta maksumuse piirmääraks on 3000 eurot. Audiitorettevõtjatel on aega pakkumusi esitada 5. aprillini. Erakonnaseadus ütleb, et erikontrolli viib läbi liisuheitmise teel määratud audiitor, vahendab ERR.

Audiitorettevõtjale seatakse ülesandeks tuvastada Keskerakonna raamatupidamise korraldamise õiguspärasus: kas raamatupidamine on korraldatud vastavalt raamatupidamise õigusaktidele ja reeglitele ning kas raamatupidamine vastab erakonnaseaduses sätestatud rahastamise läbipaistvuse nõudele.

Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk ütles eelmisel nädalal Delfile, et igasugused kahtlused ebaseaduslikust sularaha vastu võtmisest on põhjendamatud ja ei vasta tõele.

"Kõik toimunud Keskerakonna sularaha tehingud on vastavalt seadustele korrektselt dokumenteeritud, oleme seda küsimust juba kuude kaupa ERJK-le põhjalikult selgitanud ning andnud neile sadade lehekülgede kaupa kontode väljavõtteid ja muid raamatupidamise dokumente. Samuti on erakonna esindajad koos Keskerakonnale teenust osutava raamatupidamisfirmaga käinud komisjonis koha peal suuliselt selgitusi jagamas," lisas Pukk.