Keskerakonna Pirita piirkonna aseesimees ja linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et piirkonna juhatuse otsus oli ühehäälne. „Erakonna kõigi probleemide lahendamiseks ei ole hetkel lihtsaid lahendusi ega valikuid, kuid edasiminekuks näeme enim potentsiaali Jüri Ratasel,“ ütles Mölder.

Ta lisas, et Ratas on Pirita heaks palju ära teinud Tallinna linnapea ametis ning on jätkuvalt linnaosaga seotud. „Pirita suurima jalgrattavõistluse korraldajana on Jüri kahtlemata ka meie linnaosa elanike jaoks tuntud ja austatud persoon,“ kinnitas Mölder.

Samas loodetakse, et erakond ei lõhene uue esimehe valimisega ning piirkond toetab Edgar Savisaarele auesimehe tiitli andmist. „Kindlasti ei saa ega peagi Keskerakonda eraldama Savisaarest ja vastupidi, vaid eesmärgiks peab olema ühine ja tugev erakond, mis aga uue juhtimise all,“ mainis Pirita piirkonna juht Enno Tamm.

Juhatuse kandidaatideks seab piirkond Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi, Tallinna linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapead Eha Võrgu ja Taavi Aasa, riigikogu liikmed Märt Sultsi, Mihhail Korbi ja Mailis Repsi ning Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi. Aukohtu esimehe kohale esitati Kalle Klandorfi kandidatuur ning revisjonikomisjoni liikme kohale Enn-Toivo Annuki kandidatuur.