"Toom ajab poliitikas kitsalt isiklikku asja, tema toon, rõhuasetused ja motiivid on mulle vastuvõetamatud! Keskerakond esindab Rahvarinde vaimsust, mis oma olemuselt tähendab positiivset, ühendavat vaimsust. Toom ei kuulu meie hulka, ta on siia lihtsalt eksinud," kirjutas Karilaid.

Igale osundatavale probleemile peab Karilaiu sõnul olema pakkuda ka lahendus. Naaberriigi pressile tuleks Karilaiu sõnul rääkida pigem, et jah, väljaränne on probleem, aga me võitleme täna tõhusa regionaalpoliitika eest. "Varsti taastame Tallinn-Haapsalu raudteeliini, tagame maaettevõtjatele meie regioonis paremad tegutsemistingimused, avame Haapsalu merele, maksureformi abil toome suuremaid investeeringuid haridusse jmt," kirjutas Karilaid, kes on ka Haapsalu linnavolikogu juht.

Karilaid kommenteeris Delfile, et mõistlikumale osale eestivenelastest on Toomi tegemised odav populism, mis on meie ühiskonnale aga mõttetu kulu, sest meil on 100 tähtsamat teemat, kui sellise odava populisti tähelepanuvajadus. "Tundub, et ta ise naudib, kui eesti meedia teda peksab, siis saab oma valijatele ohvrit mängida," lisas Karilaid.

"Meie keel ja meie rahva tulevik sõltub meie valitsuse ja parlamendi otsustest. Me pole küll uhked oma tänaste riigijuhtide üle, aga keel ja rahvas ühendab meid igavesti," kirjutas Karilaid Facebookis.

Karilaid töötab Nõmme linnaosavanema asetäitjana, Keskerakonda kuulub ta aastast 1997. Keskerakonna eelmise aasta pereheitmise ajal jäi ta selgelt ustavaks Keskerakonna pealiinile ja kritiseeris lahkujaid, kes on praegu loonud MTÜ Demokraadid. 2011. aasta Keskerakonna juhivalimiste ajal, kui Edgar Savisaarele esitas väljakutse Jüri Ratas, nimetas Savisaar Karilaidu oma meeskonna liikmena. Lugemist väärib ka Kesknädala aasta tagasi ilmunud sünnipäevaportree Karilaiust.