Aabi sõnul edastas Savisaar komisjonile oma kirjavahetuse Tallinna linnaga, aga midagi lähemalt ei osanud ta selle kohta öelda.

Hiljem saatis Aab selle kohta ka oma kommentaari. "Hetkel veel ei ole Keskerakonnani jõudnud ERJK vastavasisulist otsust ega ühtki ettepanekut. Juhul kui see matejal meieni jõuab, siis selle üle ka arutame ning kujundame seisukoha," ütles Aab. "Teadaolevalt on Edgar Savisaare advokaat kinnitanud valmisolekut kompromissiks ning selle täpsustamiseks määrati nädalane tähtaeg. Kas ERJK selle kompromissiga nõustub ning millised on järgmised sammud, seda on veel vara prognoosida."

"Keskerakonna huviks on võimalikult kiire lahenduseni jõudmine antud küsimuses," kinnitas Keskerakonna peasekretär Jaak Aab.

Ta nentis, et põhimõtteliselt on võimalik, et see raha võetakse maha Keskerakonnale riigilt tulevatest maksetest.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) otsustas kaasata menetlusse Keskerakonna endiselt esimehelt Edgar Savisaarelt ligi 117 000 euro suuruse keelatud annetuse tagasisaamiseks ka Keskerakonna.

"Otsustasime kaasata Keskerakonna menetlusse, kuna vastavalt erakonnaseadusele on õigus asjaomasel ministril vähendada erakonna rahastamist, kui erakonna nimekirjas kandideerinud isik ei ole ise täitnud seda ettekirjutust," ütles ERJK esimees Ardo Ojasalu. "Kaasame erakonna sellesse menetlusse, teeme neile menetlusest ülevaate ja teeme neile ka ettepaneku, et nad suurema kahju vältimiseks võiksid selle ettekirjutuse ise täita," selgitas Ojasalu.

Keelatud annetus seisnes Savisaare valimiskampaania kulude tasumises Tallinna linna poolt. Tegemist on "Tallinn liigub" kampaaniaga ning Hiiu staadioni reklaamidega.