Eelmisel aastal said korruptsioonikuriteos kahtlustuse Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo. Keskerakond lubas mõlema poliitiku õigusabikulud tasuda. Prokuratuur lubab selles juhtumis võimalikult kiiresti süüdistuse esitada, et kohtuprotsess saaks peatselt alata.

Seoses Savisaare asjaga on Keskerakond korraldanud mitmeid avalike suhete üritusi. Näiteks toimus hiljuti konverents “Andke meile linnapea tagasi!”, mis nõudis Edgar Savisaare ennistamist Tallinna linnapea kohale. Sellel esines ka Savisaare advokaat Oliver Nääs. Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk kommenteeris, et sellel konverentsil esinesid kõik esinejad tasuta.

Keskerakonna juriidilised probleemid ei piirdu Savisaare kriminaalasjaga. Erakondade rahastamise järelvalve komisjon (ERJK) on teinud mitmele keskerakondlasele, sealhulgas Savisaarele ettekirjutuse tagasi maksta viimaste kohalike valimiste eel Tallinna linnalt saadud ebaseaduslik annetus. Nimelt leidis komisjon, et neile linnajuhtidest poliitikutele tehti linna raha eest valimiskampaaniat.

Keskerakondlased on need ettekirjutused kohtus vaidlustanud, aga seni on kohtud nõustunud ERJK-ga, et tegemist oli ebaseadusliku annetusega, mis tuleb tagastada. Kui keskerakondlased raha tagasi ei maksa, vähendab riik Keskerakonnale minevat toetust ebaseaduslike annetuste kolmekordses suuruses. Keskerakond jääks seega ilma peaaegu 400 000 eurost riigi toetusest. Keskerakond saab iga aasta riigilt 1,45 miljonit eurot.

Keskerakondlastel on õigusabi vaja läinud ka muudel juhtudel. Näiteks jõustus eelmisel aastal Priit Toobali ja Lauri Laasi suhtes süüdimõistev kohtuotsus. Toobal ja Laasi pidid selle tõttu küll lahkuma riigikogust, aga kuriteos süüdimõistmine ei takistanud Toobalil jätkata tööd Keskerakonna peasekretärina.