Käesoleval nädalal toimunud Eesti Keskerakonna Naiskogu (KENA) juhatuse koosolekul arutati muude küsimuste hulgas presidendivalimisteks kandidaadi esitamist.

Mailis Reps on avalikult teada andnud oma soovist osaleda seekordsetel presidendivalimistel ning me toetame tema püüdlusi. Tegemist on Eesti poliitmaastiku ühe säravama naisega, kes on igati väärikas kandidaat taolisele positsioonile. Eesti poliitika vajab rohkem naisi juhtivatele kohtadele. Mailis Reps, kes suudab lisaks igapäevatööle veel ka oma suure pere eest hoolt kanda, on eeskuju kõikidele Eesti naistele ja emadele,“ rõhutab naiskogu.

KENA juhatus leiab, et Keskerakonna esimees ka Edgar Savisaar peaks presidendivalimiste kampaanias aktiivselt osalema. „Erakonna esimees Edgar Savisaar on Eesti legendaarseim poliitik. Tegemist on inimesega, kes oleks väga hea riigipea. Savisaar on ka ise meedias taolise mõttega mänginud ning lõplik otsus peab muidugi tulema temalt endalt. Keskerakond on suur erakond, ja on loomulik, et meil võiks olla mitu tugevat kandidaati,“ leidis KENA juhatus.