Keskerakonna eelmine peasekretär Priit Toobal andis Keskerakonna kampaaniameister Paavo Pettai firmale 450 000 eurose mahuga garantiikirja. Keskerakonna juhatus polnud sellele oma nõusolekut andnud ja kui garantiikiri sel nädalal välja tuli, oli suur osa juhatuses väga ehmunud.

Kiirelt kutsuti esmaspäevaks kokku juhatuse erakorraline koosolek, et pärida aru Savisaarelt, Toobalilt ja uuelt peasekretär Oudekki Loonelt. Sellele vastas Savisaar aga omapoolse teatega, et koosolek tehakse hoopis pühapäeval kell 16 Meritoni hotellis.

Meritoni hotellis koosoleku pidamine ei sobinud mitmele juhatuse liikmele, mistõttu täna teatas Loone juhatuse liikmetele, et homne koosolek toimub ikka Keskerakonna kontoris.

"Esiteks, Keskerakonna esimees kutsus juhatuse kokku seoses mõningate selle liikmete palvega ühe garantiikirja selgitamiseks, mille endine peaksekretär Priit Toobal oli välja andnud. Kuna esimees leidis, et asi on kiireloomuline, siis muidugi tuleb juhatus korraldada esimesel võimalusel. See, et see päev juhuslikult Jüri Ratasele ei sobi, pole paraku argument, sest lisaks temale on sellele kirjale alla kirjutanud veel mitmed juhatuse liikmed, kes on tänaseks teatanud oma osalemisest," kirjutas Loone juhatuse liikmetele.

"Koosolek oli planeeritud läbi viia Meritoni konverentsikesuses, et vältida üleliigset tähelepanu. Me oleme varemgi Meritoni konverentsiruume kasutanud. Juhatuse liige Taavi Aas leidis aga, et Meriton selliseks paigaks sobi. See ei ole muidugi vaidluskoht. Loomulikult teeme juhatuse siin meie majas, kui Meriton mõnele juhatuse liikmele ei sobi. Seoses sellega jääme Keskerakonna kontoriruumide juurde ja ootame teid siia juhatuse koosolekule pühapäeval kell 16:00," kirjutas Loone.

Pühapäevane koosolek ei sobi Savisaaare suhtes kriitilisele Ratasele ja võibolla ka Aadu Mustale, küll aga on pühapäeval tõenäoliselt veel Eestis Savisaare toetaja Yana Toom.