„Meil on ligi 13 000 liiget ja kõiki neid oleks raske kokku kutsuda, isegi sellist kohta oleks raske leida,“ ütles erakonna pressiesindaja Taavi Pukk Delfile. „Meil on igale piirkonnale olenevalt piirkonna suurusest kehtestatud number, kui palju saab delegaate kongressile saata.“ Ta lisas, et igal suurel erakonnal on selline skeem.

Pukk selgitas, et selline täpne delegaatide arvu määramine on võimalik just seetõttu, et arvutuste teel on saadud suhtarv, mis aitab ka osavõtjate arvu hoida mõistlikkuse piires. „Muidu muutuks häälte lugemine väga töömahukaks ja tuleks mitmepäevane kongress korraldada,“ lausus ta.

Ta avaldas lootust, et registreeritud saadikud tulevad kõik kohale ka 27. augustil, sest nad on motiveeritud. „Inimesed tunnevad selle vastu huvi ja tahavad ise sinna tulla,“ kõneles Pukk.

Pukk ei usu, et tänavune kongress oleks kuidagi eriline. „Iga kongress on põnev - valitakse juhatus, valitakse esimees, usun, et saalis on kõik kohad täis,“ kõneles Pukk ja meenutas, et 2009. aastal oli väga väike arv neid, kes olid end registreerinud, kuid ei saanud kohale tulla.

Eelmise kongressi pidas Keskerakond 2009. aasta 5. detsembril samuti Solarises Nokia kontsertsaalis, kus 12 500 liiget esindas 1800 delegaati. Varasema, 2007. aastal Estonia kontserdisaalis peetud kongressiga võrreldes oli delegaatide arv kahekordistunud.