Mille erakond oma pressiteates lisamata jättis, oli see, et mõlemad mehed olid juba kirjutanud avalduse erakonnast lahkumiseks. Lisaks on erakonnast lahkumise avaldused kirjutanud veel 13 inimest, nende seas Kiviõli osakonna esimees Risto Lindeberg.

58st osakonna liikmest veerand on järelikult osakonnast läinud. Lindeberg selgitas oma lahkumise otsust Delfile peamiselt sellega, et erakonna keskkontor eirab Kiviõli osakonda ja sekkub Kiviõli juhtimisse.

Kiviõli abilinnapeana töötaval Lindebergil oli ka etteheiteid linnapea Dmitri Dmitrijevile, kelle umbusaldamise katse oligi ametlikuks Kuusmiku ja Smironovi välja viskamise põhjuseks. Ent erakonna keskkontor eelistab millegipärast Dmitrijevi Kiviõli osakonna arvamust ignoreerides. Lindeberg ei osanud isegi oletada, miks keskkontor Dmitrijevi eelistab.

Samuti häiris Lindebergi see, kui suvel enne Keskerakonna kongressi toetas Kiviõli osakond ning kogu Ida-Viru piirkond Jüri Ratast, aga seejärel korraldas keskkontor uue üldkoosoleku, millest piirkond midagi ei teadnud, et avalikkusele teatada toetusest hoopis erakonna esimees Edgar Savisaarele.

Kesknädala teatel olevat Kiviõli kandist võetud erakonna liikmeks 20 uut inimest. Ei Kiviõli osakond ega ükski läheduses olev osakond ei tea sellest Lindebergi sõnul midagi, sest avaldused on viidud otse keskkontorisse. Tegemist on Lindebergi sõnul järjekordse näitega sellest, kuidas erakonna juhtkond osakonnast lihtsalt mööda läheb.