Omal ajal Keskerakonnas hoogsalt karjääri teinud ning Edgar Savisaare usaldusisikute kuulunud Kutser on partei tegemistest juba tükk aega kaugel. Erakondlaste pahameele pälvis ta ka sellega, et lekitas TV3 saatele "Kuuuurija" salasalvestise enda vestlusest Taavi Aasa ja Kalle Klandorfiga.

Keskerakonnast kinnitati Delfile, et juhatus otsustas nüüd - toetudes varasemale aukohtu otsusele - Kutseri parteist välja heita. Erakonna aukohtu otsus tulenes seoses Priit Kutseri laimavate postitustega sotsiaalvõrgustikus. Keskerakonna põhikiri ütleb: hoiduma Keskerakonna mainet kahjustavatest tegudest ja avaldusest ning austama poliitilise kultuuri üldtunnustatud põhimõtteid.

Hiljem kirjutas Kutser oma Facebooki lehel: "Armas Jõulukingitus! :D Tõe rääkimist nimetatakse Keskerakonnas laimamiseks. Omaette teema muidugi see, et mind ei julgetud isegi välja kutsuda, vaid tehti otsus argpükslikult tagant selja. Hirm tõe ees on nii suur."

Järgmises postituses andis ta ka suure lubaduse: "Keskerakond ei pidanud mu tõerääkimisele enam vastu. Aga kuna mul on palju vaba aega, siis kirjutan Keskerakonna tegelinskitest ja nende räpastest saladustest ühe vaimuka raamatu, mille avaldan järgmisteks jõuludeks."

Kutser töötas pikka aega Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitjana. 2016. aastal oli ta mõnda aega Edgar Savisaare nõunik, ent vabastati ametist, linnapea kohuseid täitev Taavi Aas põhjendas seda usalduse kaotamisega.