"Eile oli tõesti seal arvamusi, et edasi nõndaviisi minna ei saa. Samas leiti, et kuna Martin Repinski palus endale lisaaega veel, siis lisaaega talle anti," ütles Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid teemat kommenteerides.

Karilaid ei soovinud anda konkreetset vastust küsimusele, kas Repinskil tuleb ministrikohast loobuda, kuid nentis, et küsimus ei puuduta enam ainult Repinskit, vaid on kogu erakonna asi. "Ma loodan, et täna saab see probleem hea lahenduse. Et see teema enam edasi ei keriks, vinduks ja et sellele saaks punkti panna," leidis Karilaid.

Lisaks võeti luubi alla Martin Repinski võimaliku meedianõuniku teema. Meedianõunik oli juhatuses ka kohapeal. "Väga tubli inimene, olen temaga koostööd teinud. Samas jällegi pole nii paksu nahka, kui oleks vaja," kommenteeris europarlamendisaadik ja Keskerakonna juhatuse liige Yana Toom. Uurides võimaliku kriitika kohta Repinski nõuniku keeleoskuse teemadel, tõi Toom välja, et esmalt on oluline inimene ametisse kinnitada ja siis hakata tema keeleoskuse üle arutama. "Ma ei näe mingit põhjust seda praegu teha," märkis Toom. Meedianõuniku nime avaldamine jääb asjaosaliste sõnul maaeluminister Martin Repinskile avaldamiseks.

Delfi andmetel avaldasid eilsel juhatuse koosolekul Repinski ministrikohalt tagasiastumise asjus arvamust Yana Toom, Olga Ivanova ja Mihhail Kõlvart. Yana Toom ei soovinud juhatuse koosoleku täpsemaid asjaolusid kommenteerida, kuid tõi välja, et Repinski ministrikohal jätkamise küsimuses ei olnud ühtne ka Keskerakonna fraktsioon.

Keskfraktsiooni esimehe, erakonna juhatuse liikme Tarmo Tamme sõnul ei võtnud fraktsioon Repinskiga seotud küsimuses seisukohta ega avaldanud arvamust, vaid püüdis uusimate skandaalidega kursis olla. Tähtsaid otsuseid - ka seda, mis saab minister Repinskist - arutatakse erakonna juhatuses. Tarmo Tamm ütles Delfile, et igal juhatuse liikmel om oma seisukoht Repinski küsimuses. Uurides, kas Keskerakonna juhatuses on liikmeid, kes on meelel, et Repinski peaks tagasi astuma, vastas Tamm järgmist: "Arvamusi on erinevaid, need öeldi julgelt välja. Mures on kõik juhatuse liikmed," kommenteeris ta.

Juhatuse istungi täpsemaid detaile Tamm ei kommenteerinud. Samuti ei soovinud Tamm anda hinnangut sellele, mida võidakse juhatuse koosolekul otsustada. "Ärme ruttame sündmustest ette," märkis Tamm.

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab märkis, et täna kell 20 koguneva juhatuse peamine eesmärk on jõuda selgusele. "Eile me ei jõudnud lõpule, täna jätkame," märkis Aab. Martin Repinskilt oodatakse praeguse olukorra ja võimalike probleemide kaardistamist.

"Ka juhatus tahab kuulda, kas on veel selliseid asju, mis järjest esile kerkivad. Keegi ei saa öelda, et ta on otseselt süüdi. Martin peaks ise situatsiooni hindama ja ütlema ka oma sõna. Me pole veel tema arvamusest saanud täpselt aru," kommenteeris Aab.

"Ta peab ise selgelt ütlema oma seisukoha ja andma selge sõna, mis edasi saab," ütles Aab kokkuvõtteks. Ka parlamendisaadikust Keskerakonna juhatuse liige Yana Toom tõi välja, et Repinski peab ise otsustama, mida ta teeb. "Eilsel juhatuse koosolekul jäi pall tema kätte," märkis Toom.

Jaanus Karilaid ootab Repinskilt riigimehelikkust, kuid lõpliku otsuse peab Repinski küsimuses tegema Jüri Ratas. "Martin Repinski juhtum on kahjuks väljunud maaeluministri poliitilisest profiilist ning on juba ka peaministri küsimus," märkis Karilaid.